Snill pels, hva er det?

Alle pelsprodukter vi selger er snill pels. Snill pels betyr at ingen alpakka noengang er skadet eller drept for å lage disse produktene.

Produktene vi selger som er laget av pels er alle håndlaget i Peru. I Peru blir alpakka holdt for husholdningens skyld, det er indianerenes livsgunnlag. De bor ofte veldig avsidesliggende til, og må stole på seg selv hvis et dyr blir sykt . Det blir ikke sett på som bærende å legge sore ressurser i å holde et sykt eller svakt dyr i live.

For indianerene er det viktigst å passe på de som er sterke, for å få en sterk flokk. Derfor ser man tap blandt de helt unge og de svake som ikke tåler sykdom, ikke tåler overraskende kulde, eller de kan være født med en defekt. Disse dyrene blir brukt for mat og pelsen blir solgt. Dette er en viktig del av indianerenes økonomi. For de handler det om å utnytte alle ressurser man kan, å kaste verdier er utelukket.

Det er viktig å påpeke at alpakkaene på Altiplano blir passet veldig godt på. Alpakkaen er livsgrunnlaget for veldig mange mennesker så det sier seg selv at de er svært viktige, og blir behandlet deretter.

Alpakkaer er alltid mer verdifulle når de er i live, og alle alpakkaoppdrettere uansett hvor i verden de er har som felles mål å se sine criaer vokse opp og bli fiberproduserende dyr, og bli foreldre til neste generasjons alpakkaer.